Kutt eller skrape – alle skader er forskjellige. Et åpent sår kan ha helt andre behov enn en overfladisk skrape og må behandles deretter, slik at det heles raskt. Leukoplast® profesjonelle plastre forenkler førstehjelp for denne typen skade, fordi hver eneste selvklebende bandasje som bærer navnet, omfatter nyutviklet teknologi, anerkjente komponenter og spesialisert kunnskap fra profesjonell sårbehandling. Sår helbredes bedre hvis du forstår dem. Uansett om du er hjemme eller på reise, har Leukoplast® riktig plaster selv for spesielle tilfeller som blødende sår, brannsår og hudproblemer. Det er et merke som helsepersonell har stolt på i 100 år, som nå er tilgjengelig på apotek.

Rengjør såret nøye

Skyll såret forsiktig i kaldt vann, men ikke gni. Du kan forsiktig fjerne flis eller grus med en pinsett. La en lege ta hånd om større fremmedlegemer som er vanskelige å fjerne slik at du ikke skader vevet ytterligere. Vask også området rundt såret for å forebygge infeksjoner i såret. Skrubbsår kan væske en del. For å forhindre at sårkantene blir oppblødt og ødelegger frisk hud, anbefaler vi et absorberende plaster som bør skiftes ofte eller en bandasje som takler mer væske.

Søk medisinsk hjelp

Sår som trenger medisinsk tilsyn: stikkskader - spesielt ved fremmedlegemer involvert - dyrebitt og kloresår, store brannskader, store blødninger må tilsees av lege.