Leukoplast® gjennom tiden

Fra starten i 1901 har Leukoplast vært forpliktet til å møte behov til helsepersonell og levere produkter av høy kvalitet. Nå kan hele verden dra fordel av denne arven, fordi med Leukoplast sårpleieprodukter er all vår kunnskap og innovasjoner tilgjengelig for alle. Finn ut hvordan alt startet!

Reisen starter

I 1901 oppfant Leukoplast sine pionerer verdens første selvklebende plastertape, ved å bruke sinkoksid og naturlig gummi.

Vi ser, rett forfra, et eksempel på den første Leukoplast-rullen med selvklebende fikseringstape; under den indikeres året 1901. Ved siden av den kan vi se et fotografi av oppfinnerne Oscar Troplowitz og Isaac Lifschütz.

Et ikon fødes

I 1920 ble den ikoniske røde spolen og snap-ringen lansert i markedet.

Ved siden av datoen 1920, kan vi ovenfra se et eksempel på den ikoniske røde Leukoplast-spolen med selvklebende fikseringstape.

Våre innovasjoner: verdens første serie av fiksering for større områder

Med introduksjonen av verdens første bandasje for fiksering for større områder presenterer Leukoplast enda en innovasjon.

Bildet viser to eksempler på materiale for fiksering for større områder av Leukoplast og tidsstempelet 1970-tallet.

Neste nivå av sterile postoperative bandasjer

Med de ultratynne, pustende og formbare filmene som føles som en andre hud, ble det neste nivået av innovasjoner innen sterile postoperative bandasjer introdusert i 2006.

Vi kan se et eksempel på en moderne steril postoperativ bandasje som ble utviklet av Leukoplast i 2006.

Pionerer innen teknologi for infeksjonsforebygging

I 2015 og 2016 lanserte Leukoplast flere produkter med infeksjonsforebyggende egenskaper: Leukoplast fikseringstape med ny antimikrobiell spole og snap-ring, og Leukomed Control som er helt transparent for å gjøre det mulig å oppdage potensielle infeksjoner tidlig.

Dette bildet viser tre innovasjoner: Leukoplasts bakteriebindende teknologi Sorbact, fra 2015, den antimikrobielle spolen fra 2016 og Leukomed Control, også fra 2016, med de korresponderende datoene ved siden av dem.

Løsninger for sensitiv hud: våre nyeste innovasjoner

Hyppige skifter av bandasje er en del av hverdagslivet for mange pasienter og helsepersonell. Mennesker med skjør og utsatt hud står derimot i fare for å bli skadet hver gang. Det myke silikonklebemiddelet i den nye Leukoplast skin sensitive-serien gjør et atraumatisk skifte av bandasje mulig og bidrar til å beskytte mot klebemiddelrelaterte skader.

Vi ser fire eksempler på Leukoplast-produkter med teknologi for sensitiv hud; Fixomull, Leukomed T og T plus og én spole med fikseringstape.

Innovasjoner fra den røde spolen til hele utvalget

Med Leukoplast har du alt du trenger for å behandle mindre skader eller komplekse sår, hjemme eller i et profesjonelt miljø!